14.7.08

Festa Major del Poble-sec: recorregut històric i literari








Aquesta setmana, del 12 al 20 de juliol, se celebra la Festa Major del meu barri, el Poble-sec.

Hi ha actes per a tots els gustos, un dels més remarcables i importants és el II Festival de Música i Dansa Tradicional, que compta amb una web pròpia.

Podeu trobar aquí el programa sencer de la Festa Major.

Si us abelleix podeu venir al breu recorregut històric i literari que faré jo mateixa, pel cor del Poble-sec, el divendres, 18 de juliol (què hi farem, no vaig poder triar data).

L’activitat és gratuïta i ens trobarem tots els participants a la porta del Centre Cívic de la Plaça del Sortidor (metro Poble-sec) a les set del vespre. Si arribeu una mica abans podeu visitar la magnífica exposició d'indumentària tradicional que han muntat al Centre la gent del Grup Renaixença, ardits organitzadors del Festival esmentat.

La Festa Major del meu barri té una història una mica accidentada. Hi va haver un temps no massa llunyà, durant el qual, suposo que a causa del tarannà àcrata de la població, cada carrer feia festa quan li semblava. Unificar el tema i les dates va ser una gran fita veïnal. La Festa fins ara, ja en l’època unitària, s’havia celebrat pels volts de Sant Jaume, però aquest any s’ha avançat una mica, cosa que em sembla que ha estat un encert encara que al principi no em va agradar, perquè cada vegada m’agraden menys els canvis.

Podeu trobar més informació sobre alguns dels actes al meu blog veïnal Un balcó al Poble-sec. Serà, és clar, una tria subjectiva, car comentaré els actes als quals assisteixo i quedaran sense comentar un ampli ventall d’activitats, bàsicament les més electròniques i sorolloses, com ara els concerts del festival SEC A SAC, molt importants, que ja sóc una mica velleta i no estic per a tants decibels. Que els esperits poble-sequins no m’ho tinguin en compte! (I que tampoc tinguin en compte aquest DESSITJEM (sic) que fa mal a la vista i que podeu trobar en el rètol de benvinguda del Centre Cívic, que és on ens trobarem per fer el recorregut, per cert).
A les altres fotografies, alguns actes d'ahir: castellers al carrer de Blai i sardanes a la plaça de Santa Madrona.

9 comentaris:

ROSA E OLIVIER ha dit...

"eres como la noche, callada y constelada."...!?...

Saluto mille!

Francesc Puigcarbó ha dit...

Bona festa major!

Deric ha dit...

La setmana vinent és la de Salt. Bona festa major!

miquel ha dit...

Ei, jo potser m'hi passo el dijous. Ara vaig al balcó a veure que ens dius.

miquel ha dit...

l'enllaç al balcó no em funciona des d'aquest post

Júlia ha dit...

Rosa e Olivier, gràcies per la visita.

Júlia ha dit...

Gràcies, Francesc.

Júlia ha dit...

Gràcies, Deric, que vaig bé la vostra, també.

Júlia ha dit...

Ja he arreglat l'enllaç, Pere, espero que funcioni. Dijous no és un dia en què hi hagi massa activitats, però algunes n'hi ha, al vespre, ja ho veuràs pel programa.