2.4.10

Franquisme 'avant la lettre' i il·luminacions diverses



El darrer comentari del Xiruquero al post anterior em porta a la informació en premsa sobre una pregunta del senyor Herrera, en el marc inefable de desproposits diversos menats pels polítics suposadament més progres. Que l'educació va malament ja fa anys que es diu i jo em resistia a creure-ho. Que la història real no interessa ningú llevat de repetir els quatre tòpics que sostenen les conviccions de cadascú, cada dia em sembla més evident. Si no fos que resulta avui una metodologia menystinguda i bescantada pel constructivisme pedagògic s'hauria d'enviar aquest senyor a copiar cinc vegades el manual d'EGB de socials que, suposo, va superar amb un aprovat polític pel fet que potser ja era delegat de curs. Segur que els alumnes més brillants de la seva classe encara no tenen contracte fix ni potser bicicleta.


En el marc d'aquesta memòria històrica de la qual tant es galleja, segons convé, crec que el que ha de fer aquest senyor i la resta del seu partit és demanar el retorn immediat a la legalitat republicana.Vaja, això ja ho havien de fer fa anys però no devia tocar. Un cop aconseguida aquesta ja parlarem de la resta i de si cal canviar noms monàrquics o no. A Catalunya encara hi ha escoles, palaus de la fira, carrers i moltes coses més amb el nom d'aquest rei i d'altres. No cal anar a Melilla. I consti que el cametes no és pas sant -ni rei- de la meva devoció incondicional.



El Govern ha recalcat a ICV que el rei Alfons XIII no entra en els supòsits que recull la coneguda com a llei de memòria històrica del 2007, ja que aquesta figura històrica, que va regnar Espanya fins a la proclamació de la II República és anterior a la Guerra Civil i la dictadura.

Així respon l'executiu a una pregunta parlamentària del diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera, que demanava saber si el Govern té previst canviar el nom de la Base Alfons XIII de Melilla, d'acord amb l'esmentada llei, tenint en compte que suposa "una exaltació franquista".

En la seva resposta, a la qual ha tingut accés Europa Press, l'executiu socialista explica que, conforme a l'article 14.1 d'aquesta norma, les administracions públiques prendran les mesures oportunes per a la retirada d'insígnies i altres objectes o mencions commemoratives que exaltin la sublevació militar, la Guerra Civil i la repressió de la dictadura. Per tant, la menció a la figura d'Alfons XIII no entra en aquests supòsits, ja que és anterior a aquests períodes.

8 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

com diria Pujol, són una colla de ximples i a més a més els de ICV molt ignorants i manipuladors, lo qual no es nou i ja es prou sabut.

Júlia ha dit...

Uf, és que sento vergonya aliena per la part comunitària que em toca.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

L'espècie del ruc català, "equus àsinus, var. catalana" va estar a punt d'extinció. Feliçment superat sembla.
Mai però, ha patit aquest perill el BURRO català.

Gabriel Jaraba ha dit...

Una definició de memòria històrica a càrrec de Ramon de España: "Memoria histórica es subirse encima de un muerto para parecer más alto".

Júlia ha dit...

Xiruquero, els pobres rucs zoològicament parlant, no tenen la culpa de res i es poden sentir ferits.

Júlia ha dit...

Boníssima definició, Gabriel. Precisament avui hem estat parlant amb una persona per la Terra Alta sobre les moltes veritats i mentides a l'entorn de la guerra civil i les seves misèries .

David ha dit...

Sort que només es representen a si mateixos, aquests tanoques. Van fent el ridícul pel món (Saura) i en cara es creuen ser alguna cosa.

Júlia ha dit...

Doncs sí, David, i és una llàstima com han acabat, considerant d'on venien i les expectatives que haurien pogut desvetllar. Mira com han cobert la bestiesa amb un vel subtil...