16.5.10

Acudits (d'abans???)


Anava a parlar -escriure- sobre un altre tema punyent però m'ha arribat per email una col·lecció d'acudits i frases de Jaume Perich, en pau descansi (aquest febrer va fer quinze anys de la seva prematura mort). Potser avui no es fa un humor tan bo, amb alguna lloable excepció, però el fet és que els  acudits i les frases semblen plenament actuals, cosa que m'inquieta i neguiteja quisaplo.

Precisament ahir mateix vaig explicar un d'aquests acudits (no diré quin, s'admeten suposicions) a un amic que intentava convèncer-me de forma esforçada sobre la necessitat social, cívica i política, de votar en aquest referèndum -o el que sigui- sobre la Diagonal. No sé si en va copsar la profunditat (de l'acudit).

Bé, com que cal rellegir els clàssics, en penjo un recull, per a gaudi de les lectores i lectors d'aquests posts, entrades, o apunts (constato amb goig filològicament rebel que això de l'apunt no ha fet  forrolla ni ha gaudit de l'èxit previst, talment com va passar amb allò del dip i la bitàcola, en canvi això del bloc amb 'c', antietimològic per definició, sembla que es manté més o menys vigent, la llengua viva té raons que la normalització etèria no entén, vaja).









Los amigos son para las ocasiones, salvo en determinados círculos político-económicos, en los que las ocasiones son para los amigos.


La gente joven está convencida de que posee la verdad. Desgraciadamente, cuando logran imponerla ya ni son jóvenes ni es verdad.


Gracias a la libertad de expresión hoy ya es posible decir que un gobernante es un inútil sin que nos pase nada. Al gobernante tampoco.


Ser honrado no conduce a ninguna parte que aprecien los demás.



19 comentaris:

McAbeu ha dit...

En Perich fou un geni, i la prova és la vigència d'aquests acudits.

Júlia ha dit...

McAbeu, espero que no prohibeixin els seus acudits més vigents, com aquest del tabac, o que no surtin els ortodoxos criticant la seva majoritària aportació en castellà. Coses més grosses he vist...

Francesc Puigcarbó ha dit...

a aforismes en tinc una pila d'acudirs d'ell, una part d'autopista són en castellà. A mi el que em fa més gracia es aquell que diu: Déu es a tot arreu: no té cap merit, la Coca-Cola tambe.

Allau ha dit...

En Perich és inacabable i avui tan vigent com mai.

I jo sóc de bloc i d'apunt. Ho dic per si cal fer un referèndum.

Júlia ha dit...

Francesc, jo tinc diferents llibres d'ell, però no sé ben bé on, en tot cas cal recordar-lo.

Júlia ha dit...

Doncs sí, Allau, sempre vigent.

Sobre el tema filològico-recreatiu, així m'agrada, que tinguis conviccions. Jo és que m'he tornat molt relativista, em sembla que ni tan sols no aniria a votar al referèndum, tampoc.

Anònim ha dit...

Avui en dia sembla que es tendeix més a l'humor fàcil, en aquesta mena de fast-food en què vivim en general.

Clidice ha dit...

genial, com sempre! m'encanta rellegir-lo, gràcies :)

Calpurni ha dit...

Els acudits estan plenament vigents.
El bon humor sempre és d'agrair.
Salut.

Esther ha dit...

Gràcies, Júlia. Val la pena recordar en Perich, refrescar aquesta memòria nostra, tan curta. Què bons que són, els seus acudits!

Júlia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Júlia ha dit...

Sí, Albert, trobo que, o bé és un humor molt suat que es veu venir o excessivament estripat -pel meu gust-.

Júlia ha dit...

Gràcies, Clídice.

Júlia ha dit...

Gràcies, Esther!!!

Galderich ha dit...

El millor del Perich és que el tinc sempre a prop i em dedico a repassar-lo de tant en tant. És curiós, o no, com el seu humor és molt etern, no passa. No sé si aquesta actualitat permanent és una virtud del ninotaire o un inconvenient de la societat...

Júlia ha dit...

Calpurni, fins i tot sembla mentida que siguin tan vigents.

Júlia ha dit...

Les dues coses, Galderich!!!!

Puigmalet ha dit...

En Perich, el més lúcid de tots! Sempre que hi penso al Diccitionari en poso alguna de les seves.

¿Vols dir que això d'apunt no s'utilitza? Fa tan bona parelleta amb el metafòric bloc... :)

Júlia ha dit...

Bé, Puigmalet, no et dic pas que no, jo és que sóc partidària de les etimologies 'reals', altrament es falseja la història, he, he. Però, vaja, sóc tolerant amb el que calgui.