17.6.11

LA CENDRA DELS ANYS a la llibreria NHOA




El proper dimecres, 22 de juny, a les 19:30, faré una nova presentació de La cendra dels anys, a una petita i emprenedora llibreria de Gràcia, NHOA. Aquest establiment no es troba a la Gràcia més coneguda sinó gairebé tocant al Guinardó. Serà una presentació una mica informal, diferent, com podeu comprovar en aquest vídeo que penjo, i que mostra una tarda d'activitat en aquesta singular llibreria, allunyada dels carrers comercials i poc cèntrica, de fet, segons els paràmetres convencionals del centrisme. Es troba situada al carrer Sardenya, 443, cantonada Romans. Podeu fer amistat amb la llibreria i seguir les seves activitats a través de la xarxa, en concret de facebook.

Jo hi he contactat per aquelles casualitats que animen i engresquen la vida personal i literària. Una companya de feina, la supermestra Marina Bañeres, que es va jubilar amb mi, dedica força del seu temps actual al Banc del Temps de Sarrià, a la Casa Orlandai i allà ha contactat amb una d'aquelles persones actives, dinàmiques i singulars, la Josefina Altés, que coordina els Bancs del Temps i que també col·labora a Ràdio Gràcia. Ella ha endegat, juntament amb la simpàtica parella propietària d'aquesta llibreria, un projecte de suport i difusió de llibres però també de moltes altres produccions de tota mena, donant prioritat al que fan les dones, tot i que no de forma exclusiva, ja que el llibre que es presentarà el 29 de juny serà el de Miquel Giménez, que, casualitats del destí, té molt a veure amb el Poble-sec.

Avui, amb tantes publicacions per tot arreu i amb el pes feixuc dels mitjans de comunicació a l'hora de promocionar-les, és molt important això de les presentacions, que possibilita un diàleg amb els possibles lectors i una difusió que altrament no existiria i també que l'oblit no soterri aviat les nostres històries de ficció. Fa una estona també he tingut la satisfacció de comprovar que la Montse-Arare, de viatge per la Mediterrània, havia començat a llegir aquest llibre, de moment amb resultats satisfactoris per a l'autora.


La propera presentació de La cendra dels anys serà a Vilanova i la Geltrú, gràcies a les gestions de l'amic Sani Girona, però ja aniré informant sobre el tema. 







I, mentrestant, aquí podeu trobar informació sobre la gran festa FEM PARAL·LEL, de demà!!! 

3 comentaris:

Josep_Salvans. ha dit...

Molta sort amb la presentació. Jo no hi podré anar perquè visc massa lluny. Tampoc, l'assignació setmanatl dóna lloc per a massa alegries i viatges per exemple a Barcelona que em costen com a mínim tres amb setanta, a més espavila't a agafar el metro o el bus i paga un euro i escaig més per a anar i per tornar. Clar que s'han de fer les coses en uns horaris en que la gent hi pugui assistir, però a l'hora que jo agafaria el tren per anar cap a Tona la gent ja seria a ca seva, i a na mi em faltaria una hora i mitja de tren i tres quarts d'hora de caminada. Tot això comptant que pugui agafar el tren de seguida i que no se'ns faci tard i m'hagi ed quedar a Barcelona. Ara rai! que no fa fred.

Molta sort i espero que hi vagi força gent

Júlia ha dit...

Gràcies, Josep!!!

Lola Mariné ha dit...

Ens veiem aquesta tarde a la teva presentació!!!!