18.5.14

SIMÓ GÓMEZ POLO I EL SEU TEMPS


El proper dimarts, dia 20 de maig, faré una xerrada al CENTRE CULTURAL ALBAREDA sobre el pintor Simó Gómez Polo i la seva època. Simó Gómez va néixer el 1845 i va morir el 1880, va tenir una vida breu i intensa. Durant dècades ha estat gairebé oblidat, com d'altres del seu temps, i avui se'l comença a reivindicar com cal. Per sort comptem amb un magnífic llibre sobre la seva vida i la seva obra, escrit per un altre gran oblidat, Feliu Elias, APA.

He evocat en diferents ocasions la figura d'aquest pintor, que va tenir el seu taller i la seva llar al Poble-sec. Trobareu més informació aquí i aquí. I, és clar, també a la viquipèdia on han ampliat molt les referències sobre l'artista.



8 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

"No en sabia res d'aquest pintor. L'article m'ha recordat que si mai vull escriure les meves memories t'ho encarregaré a tu. Fa ja un temps que vull agafar informació per parlar dels quatre de Sabadell, amb en Trabal al davant, però em falta temps."

comentari meu de quan erem joves,l'any 2008.

Júlia ha dit...

Quan vulguis les començo a redactar, ep.

No m'estranya que no se'n sàpiga gaire res, Francesc, la 'modernitat' ha bandejat tota una generació de pintors a l'oblit i fins i tot al menyspreu, tot és Miró i Tàpies.

Júlia ha dit...

Fa tant de temps que bloguegem que els nostres comentaris ja són història, Francesc, anem quedant 'els quatre de tota la vida', he, he.

Galderich ha dit...

Malauradament no hi podré ser malgrat el gran interès que tinc per la figura d'en Simó Gómez no només per la seva obra sinó també per ser deixeble d'Eusebi Planas.

En fi, sempre em quedarà el recurs de veure'ns desvirtualitzats i demanar-te informacions més enllà de la del clàssic d'en Feliu Elias que guardo "como oro en paño"!

Que vagi molt bé! El proper dia 30 de maig tenim programada una il·lustració del Simó Gómez molt modernista!

Francesc Puigcarbó ha dit...

Tàpies i pintor és un oxímoron, no fotem.

Júlia ha dit...

Galderich, malauradament poca cosa hi ha -d'ell i d'altres- més enllà del llibre del Feliu Elias.

Júlia ha dit...

Francesc, algun dia es descobrirà que molta pintura 'moderna i avanguardista' és una gran presa de pèl, a l'estil del vestit de l'emperador o el retaule de les meravelles.

Júlia ha dit...

perdó: avantguardista

per cert, allò que es deia 'modern i avanguardista' ja haura de començar a ser 'contestat' com ho van ser els anteriors, i potser 'oblidat'