4.6.18

BELLUGA'T, FES ESPORT I NO XERRIS TANT


Fa uns dies, en un to alarmista, d'aquest tan freqüent als mitjans de comunicació quan es parla de malalties, higiene o hàbits saludables diversos, es va incidir en el fet de què a determinada edat les nenes -moltes, no pas totes- deixaven de fer esport. Les nenes i noies jovenetes, en una franja determinada d'edat, acostumen a tenir tirada a passar el temps lliure xerrant, vaja.

Podien haver girat la informació a l'inrevés, dir que a determinades edats els nois xerren poc i tiren més a la pilota i que cal que xerrin més entre ells i amb el sexe contrari, ja que l'expressió verbal desenvolupa moltes capacitats i fa que també llegeixin més i, de moment, potser de forma excessiva, això de llegir encara es considera una mena de valor absolut. 

Crec que no cal tirar d'estadístiques per comprovar que les nenes, noies i dones llegeixen molt més que no pas els homes. O fan més visites culturals. Això es pot comprovar si vas a grups de lectura o a visites a museus, per exemple. Aquesta tendència s'agreuja amb l'edat.
Resultat d'imatges de BELLUGAT FES ESPORT
Al monument dedicat a la Mútua Escolar Blanquerna es pot veure una nena llegint i un nen fent no sé què, però, això sí, bellugant-se. He vist també algunes d'aquestes petites estatuetes que guarneixen jardinets particulars en les quals hi ha una nena llegint i un nen amb la pilota a la mà. Deuen reflectir tendències, a veure si les prohibiran per discriminatòries.

Trobo bé que es fomenti l'esport tot i que amb moderació. La competitivitat existent en el marc de l'edat escolar ha motivat moltes alarmes i conec gent que s'ha dedicat a l'educació física després de lesions causades per un excés d'esport de competició en edats tendres. 

Com que l'esport està sacralitzat pel sistema d'allò que no toca no se'n parla. També això de la lectura és una cosa relativa, es poden llegir coses que estan bé i coses que no ho estan tant i que no són gens recomanables. Per altra banda, tornant a l'esport, la maduració física és diferent en nois i noies i cal tenir-ho en compte.
Resultat d'imatges de CONTAMOS CONTIGO
En tot cas, crec que s'ha de deixar tranquil·la la gent i que, al menys a l'hora del lleure, es pugui fer el que es vulgui. Les escoles i instituts ja tenen horaris en els quals es practica l'esport i l'educació física de forma reglamentada i obligatòria i si fa falta més espai dedicat a això que s'inclogui en els plans d'estudi. Sempre hi ha dogmàtics que ens volen convertir, vaja. 

De la mateixa manera, fa uns dies ens explicaven per la tele, per si érem rucs, que un dels factors de tenir més ictus és l'edat, com si l'edat fos comparable al tabaquisme o a l'excés de pes, vaja. Doncs, vaja, estem ben arreglats.

En tot cas, les campanyes de promoció de l'esport, de la lectura o del consum de fruita sempre m'han fet angúnia i m'han provocat l'efecte contrari, diuen que això té ressons adolescents i reacciones així perquè no has madurat prou bé, què hi farem.

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Aixó va a temporades, ara et diuen que has de caminar una hora al dia, després mitja, etc etc. En general, cadascú coneix el seu cos i ja sap el que ha de fer, i si no ho fa tampoc és que faci cas de les recomanacions de la adminsitració de torn.

Júlia ha dit...

Jo cada vegada faig menys cas de res, la veritat.

Tot Barcelona ha dit...

ummmmmmm
¿vale los 50 metros barra?
y estiramiento en el sofá ???
ja estic cansat ¡¡¡
Salut ¡

Júlia ha dit...

Miquel, has de fer curses més ambicioses, he, he.