8.2.19

EL RETORN DEL MAG DELS SOMNIS



Francisco Macián i Blasco va néixer a Barcelona, al barri del Poble-sec, l'any 1929 i va morir, de forma prematura, a la mateixa ciutat, l'any 1976. Va ser un gran dibuixant i tècnic que va destacar en l'ambit del cinema animat infantil i de la publicitat. Va dirigir El mago  de los sueños, l'any 1966, considerada una  de les millors pel·lícules espanyoles d'animació i va inventar el M-Tecnofantasy, un aparell cinematogràfic que transformava les imatges rodades en dibuix. 

Gràcies a la col·laboració de Jordi Artigas, expert en temes relacionats amb el cinema i en moltes altres temàtiques, la propera xerrada de CERHISEC ens recordarà i homenatjarà Macián.  Us hi esperem!!!

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Bona recomanació.

Júlia ha dit...

Sap greu que morís tan jove, la vida és estranya.

Cinefilia ha dit...

Gràcies per fer-nos-ho saber. Si puc, em passaré. Jo d'en Macián tinc molt present les escenes d'animació que va realitzar, inspirant-se en el món dels superherois de còmic, per la pel·lícula "Dame un poco de amooor!", dirigida el 1968 per José María Forqué i interpretada pel grup musical Los Bravos.

Salutacions!
Juan

Júlia ha dit...

Joan, molta gent jove no sap qui era, per això cal recordar-lo. He de dir que jo tampoc sabia que havia nascut al Poble-sec.