22.10.10

Què s'ha fet, d'aquelles grips?

Unes molt bones entrevistes, totes elles d'interès, són les que ens ofereix Jaume Barberà al programa SINGULARS. La majoria donarien material per a debats punyents i encesos si no haguéssim esdevingut tan abaltits i ensopits en aquests darrers anys. El darrer, amb Joan-Ramon Laporte, va ser excel·lent. El penjo al blog per tal que no hagueu de buscar massa. Una característica del nostre temps és el ràpid oblit dels temes més seriosos: la sequera, la grip A, les guerres recents, les guerres en actiu que no surten per la tele... Seria una llàstima que moltes d'aquestes entrevistes dormissin a les golfes de la nostra tele de pantalla plana.

10 comentaris:

Olga Xirinacs ha dit...

La majoria de vegades les nostres ments no admeten alhora tants registres: vénen a ser com un disc ple.
Les podem anar recordant espaiades, no és que les oblidem. Però com que no som Déu, que sembla que ho pot tenir i veure tot alhora en un mateix pla, hem de ser conscients de les nostres limitacions i viure, segons diu l'evangeli -que té sentència per a tot en la vida diària- la tristesa o l'alegria que ens va portant cada moment.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

El bombargeig de notícies ens obliga a seleccionar, i més val que ho fem així. Perquè el bombardeig em sembla interessat a fi i efecte que no tinguem temps de processar gaire res, de meditar amb profunditat sobre la realitat.
La grip va ser una estafa ben programada.

Unknown ha dit...

Precisament aquest és un dels conflictes típics dels quals parle avui al meu blog. Hi ha conflictes d'interessos on l'interès més potent és mantenir el conflicte. Salutacions.

Francesc Puigcarbó ha dit...

et vens a referir a la Grip N1h1 la mortifera que havia de matar a deu i sa mare? iabadabaduuuuuu. Si vols comprar vacunes de segona ma que no s'han fet sevir en tenen a milions els de Sanitat.

Ho dic perquè com no tinc tarja de so, no puc escoltar el video.

La lectora corrent ha dit...

"et vens a referir a la Grip N1h1 la mortifera que havia de matar a deu i sa mare? iabadabaduuuuuu. Si vols comprar vacunes de segona ma que no s'han fet sevir en tenen a milions els de Sanitat."

No cal que compris la vacuna de la grip N1H1 perquè enguany està incorporada a la vacuna de la grip estacional. L'any passat va ser massa sobtat perquè es pogués fer.

I podem alegrar-nos que el virus finalment no fos tan virulent com podia haver estat. (L'evolució d'un virus --o de qualsevol organisme-- és molt fàcil d'explicar a posteriori, però no amb anticipació.) Però aquell virus encara continua matant. El mes passat vaig llegir dades de Brasil (o Argentina, no n'estic segura) que estaven sortint de l'hivern i parlaven de les morts que havia causat aquesta grip.

És cert que no va matar a deu i sa mare, però les famílies de les persones que van morir segurament haurien preferit que haguessin estat vacunades.

Júlia ha dit...

Tens tota la raó, Olga, viure el moment present en plenitud és el millor, no sempre ens és possible, de tota manera.

Júlia ha dit...

Teresa, l'excés ens ha portat a aquesta desinformació i, encara més, a la manca d'un debat seriós sobre qualsevol tema.

Júlia ha dit...

Certament, Josep, encara que sovint les coses són força complexes i fa mandra debatre la complexitat.

Júlia ha dit...

Francesc, Laporte parla de moltes més coses, si tens ocasió escolta la 'veu'. Com estàs sense tarja de so?

Júlia ha dit...

Lectora, ja saps que va ser aquest un tema polèmic, amb desqualificacions per ambdues bandes i pocs debats seriosos. Veus de la mateixa OMS es van manifestar en contra i no es van 'sentir més'.

En tot cas Laporte parla en el vídeo de moltes més coses, com ara de la medicalització de la vida, suposadament per millorar-la, inventant 'síndromes'.


Si no coneguéssim gairebé tothom, més o menys de forma directa, com es 'venen' els medicaments i les untades que es fan a determinats metges per posar en funcionament segons què, potser dubtaríem més del que afirma Laporte. O si els beneficis de certes farmacèutiques no s'haguessin disparat en poc temps.

En tot cas crec que en el vídeo fa consideracions prou documentades. M'agradaria escoltar un debat aprofundit sobre el tema però encara no n'he sentit cap que em convencés prou.

En el meu camp -no és tan científic, d'acord- que és l'educació he vist i escoltat tantes bestieses i dogmes absurds que crec que en tots els sectors ens fan beure a galet.