29.1.13

COSES QUE PASSEN

Fa uns dies des d'un blog amic, ja vaig tenir notícia de la destraleria amb la qual s'està actuant amb el pobre edifici de La Rotonda, tot i que hi ha una esforçada associació que vigila el tema i a la qual podeu donar suport des d'aquí.


L'amic Pau Vinyes m'ha fet arribar aquesta darrera informació sobre el lamentable estat de l'edifici al costat de la denúncia d'un altre tema preocupant, com ara que a todocolección es pot comprar una col·lecció de negatius de la Guerra Civil, entenc que és un arxiu particular però esdevé un símptoma més de com es valora aquesta documentació gràfica per part dels poders públics. Potser esperen que se'ls amollin aquestes coses generosament de franc, tot i que considerant com es tracten en moltes ocasions els llegats patrimonials gratuïts, abans de deixar res als representats de la comunitat m'ho pensaria molt i molt.

No sempre és tot culpa dels de fora.

12 comentaris:

Galderich ha dit...

Ja vaig veure aquesta venda i sobretot la qualitat de les fotografies. El cas Centelles ha fet molt de mal perquè va provocar que les mateixes institucions pugessin el preu de les fotografies i ara tothom es pensa que pot demanar el que calgui.

El tema és: nosaltres, què fariem amb un material d'aquest tipus si volem diners?

Júlia ha dit...

Galderich, jo trobo legítim que la família o qui sigui vulgui treure un rendiment d'una propietat, a més, donacions de col·leccions i edificis de vegades han acabat molt malament com en el cas Clarà. Tots som humans, per tant el problema no rau aquí sinó que crec que fins i tot el que es demana a todocolección no es exagerat per a una col·lecció d'aquest tipus quan per quadres, monuments o d'altres coses s'ha pagat molt més per part de les institucions o s'han donat subvencions per a coses infumables, gairebé sempre a coneguts i saludats.

D'aquí plora la criatura.

Anònim ha dit...

No s'entén que aquestes fotos surtin a la venda a Todocoleción i més a un preu tan ridícol. Certament, algú està fent les coses molt malament.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Aquests no tenen cap respecte ni interès en conservar el patrimoni. I és una llàstima, només queda gent con la Mª Trinidad o en Miquel que en deixen constància. Corren mals temps per la lírica - deien abans - i seguim igual.

GLÒRIA ha dit...

Júlia,
T'he deixat un comentari sobre "El quartet".
Salut!

Júlia ha dit...

Enric, jo tampoc no ho entenc.

Júlia ha dit...

Francesc, ja ho veus, res a afegir.

Júlia ha dit...

L'he vist, Glòria.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Estem en allò de sempre: confondre valor amb diners.

Olga Xirinacs ha dit...

Deu ser tan difícil recollir les nostres miques i bocins que deixem quan ja no hi som...

Júlia ha dit...

Teresa, no avancem com caldria, vaja, em sembla, i em refereixo als aspectes morals.

Júlia ha dit...

Olga, sembla que és així i que no hi ha interès per als patrimonis modestos.