19.5.16

SÍ, ENCARA HI HA TROBADES BLOGAIRES...


Una bona excusa per anar a Palafrugell, i els més grandets evocarem etapes blogaires prehistoriques i molt participatives.

19 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Ai, quins temps aquells de la catosfera! M'alegro que almenys quedi algú al món dels blogs amb ganes de moure's una mica.

Júlia ha dit...

Doncs sembla que sí, ja explicaré com va.

Francesc Puigcarbó ha dit...

que són blogaires? jo en se dels blocaires, això de blogaires deu ser en aranés de l'Empordà. Que vagi bé la trobada....

Júlia ha dit...

No, Francesc, és correcte blogaire ja que ve de blog, no de bloc, com al final es va haver d'admetre i com jo sempre vaig defensar, malgrat els intents de maquillar l'etimologia.

Júlia ha dit...

https://desdelamediterrania.cat/2013/03/04/bloc-o-blog-liec-tanca-el-debat/

Júlia ha dit...

Tot i que veig que s'estimen més 'bloguers' i blogueres, vaja.

Júlia ha dit...

un vell debat, el trobava a faltar, he, he

Júlia ha dit...

http://blogs.elpunt.cat/nuriapuyuelo/2013/03/13/el-%E2%80%98blog%E2%80%99-destrona-el-%E2%80%98bloc%E2%80%99/

Bibiloni tenia raó, jo ja ho deia, llàstima que això del blogaire encara no és ortodox, jo tampoc sóc ortodoxa

Francesc Puigcarbó ha dit...

la vida en un bloc, així de senzill, un bloc de notes, la resta endergues....

Francesc Puigcarbó ha dit...

l'IEC actua d'ofici i sense imaginació ni respecte a la propia llengua. Són burócrates fossil·litzats. JO, ERRE QUE ERRE, blocaire que té un bloc, bé.... uns quants.

Júlia ha dit...

Oh, quants records, feia temps que no debatia aquest tema tan apassionant des que l'IEC EM VA DONAR LA RÁO, més o menys...

http://lapanxadelbou.blogspot.com.es/2011/04/blogomanies-blogomandarinatges-i.html

Salvador ha dit...

Doncs a Barcelona també hi ha trobada de blogaires de fa ja uns quants anys, som els anomentas trobades de l'Ateneuesfera. En Guillem Carbonell va ser l'impulsor i se n'han fet ja una bona sèrie, dos cops a l'any. Precisament ara hi ha una nova convocada pel proper dia 8 de juny a l'Ateneu.

Júlia ha dit...

Sí, Salvador, però com deus saber són 'per invitació', he de dir que en alguna ocasió em van convidar però el sistema em va semblar una mica restrictiu, un dels que em va convidar va ser el Sani, en pau descansi. Les d'abans en general eren obertes a qui volgués participar.

Júlia ha dit...

Fa anys hi va arribar a haver molt d'ambient, trobades formalíssimes, informals, amistoses, improvisades, de gresca i de debat, eren altres temps, em temo que no tornaran, com tantes coses, aquesta de L'Empordà pinta bé i se centra en el tema literari, és 'especialitzada', abans també n'havíem fet de poetes blogaires i tot. Molta gent es va promocionar aleshores, hi havia premis a blogs, van guanyar el premi i ja no els vam veure més, el món és estrany. I hi havia llargues divagacions que continuaven en els blogs sobre què s'havia o no d'escriure el blog, llargada de les entrades i temes com això del blog o el bloc, no hi ha res que duri per sempre, he, he.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Bé, acceptem blog com animal de companyia, i com diria el vispresident Joan Gaspart, tema zanjat.

Júlia ha dit...

Cadascú que ho escrigui com vulgui, una cosa és la normativa i l'altra, les opcions personals que poden ser molt raonades i no respondre a la normativa, ara bé, de vegades no són raonades, també cal tenir-ho en compte, i en això de la llengua hi ha molt fonamentalista per aquests verals i també hi ha els termcats i els iecs i coses així, això del blog i el bloc ja va generar grans polèmiques divertides i inoblidables fa anys, quan es va bandejar allò tan bonic de les bitàcoles...

Júlia ha dit...

Respecte a les trobades blogaires, crec que el millor és que tinguin un objectiu concret, una temàtica, i l'ambició de crear 'resultats' i fins i tot documentació substanciosa, és clar que també hi pot haver trobades informals d'amics que escriuen a blogs, això és una altra cosa absolutament necessària de tant en tant.

Anònim ha dit...

L'Ateneuesfera és tancada i per invitació, cert, perquè manté el format de tertúlia i d'una altra manera seria ingovernable. Hi ha més grups. Per exemple el Senat Barcelofílic, al qual pertanyo, encara més tancat que l'Ateneuesfera. Trobo que és normal que sigui així. També hi ha Els orfes del senyor Boix. Aquella àgora que havia estat la catosfera i coses semblants ha mort i Facebook n'és la seva hereva.

Júlia ha dit...

Entenc que tot canvia, Enric, aquesta trobada on vaig és temàtica, hi pot haver de tot en aquest univers bloguer, blocaire, blogaire o com en vulguem dir, he, he