Només faltava la insistent pudor, comparable a la dels pitjors blogs d'internet, els dels filòlegs de diumenge a la tarda i altres impotents afins.
(David Castillo, diari Avui 19/8/08)
Escriu el senyor Castillo al diari un breu comentari sobre la pudor que fa el barri de Gràcia a causa de la festa, cosa ben certa i sobre la qual tinc poca cosa a dir. No entenc les bretolades i la tolerància amb la qual s'acullen aquests comportaments ni el temor dels poders públics a actuar de forma més contundent o a explicar, de veritat, el que ha passat, sense minimitzar-ho. Es cremen contàiners, mobiliari públic, hi ha ferits, gairebé sempre molts més de les forces d’ordre que no pas dels violents, i aquí no ha passat res, són fets puntuals i millor que no se’n parli. Es gasten diners en neteja, molts, però mentre la vigilància aparcamentària és inquisidora, el mateix que aquesta que s’esmerça en controlar si es va a més de vuitanta pels verals urbans o si s’ha begut el got de vi que sempre es bevia, per tal de multar els infractors, totes aquestes pràctiques sorolloses i vandàliques resten víctimes d’una gran indulgència institucional. No costaria massa -o sí?- obligar els responsables a refer el que han fet malbé, la constatació que una gran part és jovent, per cert, evidencia el fracàs de l'educació escolar convencional, que tant insisteix en temes de neteja i civisme, encara que hi hagi qui no s'ho cregui i repeteixi, de forma tòpica, que tot s'ha d'ensenyar a l'escola (Déu meu, però si no fem res més que això!!!).
Ara bé, el que em sobta del comentari que comento és l’incís que compara la pudor gracienca a la dels pitjors blogs d’internet, els dels filòlegs de diumenge a la tarda i altres impotents afins… Hi ha una tendència per part dels qui es diuen o els diuen escriptors a bescantar la blogueria. No fa gràcia que tothom pugui escriure el que li plagui, fent la competència als de sempre, que tenen les seves tribunes periodístiques habituals. Al final ens demanaran un títol i tot. Qui són, els filòlegs de diumenge a la tarda? Ho sóc jo? I qui són, els impotents afins? Com que l’escriptor no dóna noms, no identifico aquests blogs pudents, la veritat. Tot plegat em recorda com es bescantaven fa anys els poetes de diumenge a la tarda per part dels privilegiats que els diumenges podien nedar per Cadaqués. Els diumenges a la tarda han donat molta bona literatura, també. La veritat, no sé a què ve la comparació, i això sí que em sembla pixar fora de test, amb perdó. Per si un cas he ensumat el meu blog a fons però no hi he percebut res que em cridés l’atenció…
16 comentaris:
I qui és aquest senyor Castillo? :-)
Coincideixo amb tu que hi ha un punt d'enveja, d'impotència i de veure que se li escapen uns quants trens.
Hi ha massa idiota "sueltu" i no se qui és el xicot aquest.
Això deu ser que en algun bloc al que segurament ell dóna més importància que la que realment té deuen haver fet algun comentari que no li ha fet prou el pes.
Jo, com no vaig de filòleg de diumenge (ni de dilluns o dimarts...) estic tranquil. Ara, el que em sorprèn és que alguns escriptors-columnistes que van d'enfants terribles utilitzin arguments encara tant en l'òrbita masclista com "acusar" d'impotent (perquè ha de ser un insult, aquesta situació?) per desqualificar un potencial adversari.
Doncs crec que és una de les patums dels suplements culturals de l'Avui. Suposo que és el que dius, però el fet és que no es tracta del primer, el corporativisme literari també rebrota de tant en tant.
Francesc, el front antiblogaire amateur ens assetja, he, he.
Antoni, deu ser el que dius. Sobre els insults, tanta cosa que es revisa i aquesta encara brolla sovint, fill de p..., impotent i d'altres penjaments són ben vius i em sembla que n'hi ha per dies.
Sé qui és el David Castillo, no voldria pas semblar tan ignorant com ell. Però encara que tingués molt més bagatge del que té, res l'autoritza a desacreditar altres professionals o, fins i tot, col·legues d'ofici.
Jo crec que els pot el divisme i la por a perdre la cadira.
Fan tard a moltes coses.
Salutacions des de Vallromanes, Júlia!
Jo estic d'acord amb ell, hi ha blocs censurables, i no es enveja la que tinc, a mi se'm en refot el senyor Vila-Matas des de la seva poltrona, per exemple, o el mateix David Castillo. En fí. Però també he de dir que Narcís Oller, per exemple, escrivia les seves novel·les els cap de setmana!
Em centraré en la primera part del teu escrit. No entenc perquè les festes s'han d'acabar amb vandalisme, destrossa de mobiliari i bruticia. Sempre hi ha hagut qui ha begut més del compte durant la festa, és cert, però eren pocs. Ara sembla que es tracti d'una altra cosa, jovent, a quí sembla que no els importa res, tan sols anar a la seva i gaudir fent destrosses i "gamberrades". Fracàs escolar? jo més aviat en diria fracàs i suspens de pares. L'escola ha d'ensenyar civisme, però la responsabilitat i qui més ho ha de fer són els pares, per més repetitives que ens semblin les nostres ensenyances com a pares, a la llarga donen el seu fruit. Jo recordo que quan els meus fills eren petits, pensava. ¿quan hauré de deixar de preguntar-los si s'han rentat les mans abans de dinar? perquè era a cada apat que els havia de fer aixecar i anar a rentar-se les mans. Això és tan sols un exemple, però el respecte a les persones i a les coses s'ensenya des de casa i des de molt petits. També crec que tens raó Júlia que sembla que hi ha una tolerància policial "perquè son Festes" que no hi hauria de ser. Estan massa politizats i tenen por de perdre vots.
Víctor, ja m'imagino que saps qui és, jo també responia 'irònicament'.
Gulchenruz, segurament que hi ha blogs millors, pitjors i de tota mena, el que qüestioni és el dret a pontificar per part de segons qui, fins i tot per part... de mi mateixa.
I sobre els diumenges, això deien d'Espriu alguns envejosos, també.
Marali, crec que escoles i pares fem el que podem. Es més, els infants petits, normalment, es comporten, ho veig quan fem sortides escolars i comparo amb anys anteriors. Però després hi ha tota una`sèrie de coses que sembla políticament incorrecte controlar, encara patim l'antipolicialisme franquista i també em sembla que pel mig dels brètols hi ha molt nen de casa bona, ens en faríem creus. Avui mateix han tornat a ferir dos mossos, i mai no es donen noms ni referències dels gambirots, mai no passa res.
Doncs jo no sé de què va res... però ja sabeu l'acudit del Mohammed Castells?
Josep.
No, Josep, ens l'hauràs d'explicar...
Sempre arribo tard. Interessant i obvi l'article de Roca (Miquel) a "La Vanguardia" d'avui que ja deus haver llegit:http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080824/53527135100.html .
En Castillo? Qui és en Castillo?
(nens de casa bona i estragers de qualsevol casa, que aquests darrers sembla que tinguin bula)
Hola, Pere, molt d'acord amb Roca, diu el que penso.
Publica un comentari a l'entrada