27.2.12

Josep Maria de Sagarra torna al Paral·lel!!!



Nosaltres, el Paral·lel el descobrírem amb tota la voracitat dels quinze, dels setze, dels disset anys. La primera topada ens va fer una forta impressió. Les gorres proletàries ens semblaven uns objectes satànics i una copeta de rom, beguda en qualsevol taulell o en qualsevol local on es practiqués la més depauperada pornografia, l'acostàvem als llavis amb un veritable respecte, amb por d'encomanar-nos la lepra. Després tot allò ens semblà natural: fins ens semblà familiar i fins es va convertir en una mena d'oficina de la nostra innocent i atabalada sensualitat...
   (Josep Maria de Sagarra, 'Memòries')




Si demà al vespre sou a Barcelona i no sabeu què fer, CERHISEC organitza la seva xerrada mensual, que en aquesta ocasió faré jo mateixa.

La dediquem a commemorar els cinquanta anys de la mort de Josep Maria de Sagarra, fent un repàs a la seva biografia i, per raons òbvies, incidint sobre tot en la seva relació amb el Paral·lel, que va ser força important abans de la guerra civil.

A dos quarts de vuit del vespre i fins a les nou, a la Biblioteca Francesc Boix, al carrer de Blai, 34 (metro Poble-sec).