24.1.11

Dissabte, al "Sortidor": LA CENDRA DELS ANYSDissabte, el dia 22 de gener, vam presentar la meva nova novel·la "La cendra dels anys", al Centre Cívic "El Sortidor", al cor del Poble-sec.

Va ser una gran tarda, amb excel·lents interpretacions musicals, entre les quals una composició que m'ha dedicat el meu marit, i que Mònica Trueba (piano) i Christabel Jackson (flauta travessera) van arranjar i interpretar meravellosament. Ramon Font, escriptor i editor d'Acteon va fer la presentació inicial. Jaume Comas, actor, company de les Tertúlies d'Història va llegir un breu fragment. I jo vaig intentar explicar una mica la temàtica i l'ambient de la novel·la, una més del cicle d'Userda, com Enmig d'orats i savis Ombres.

I molts amics i amigues: familiars, companys de joventut que feia temps que no veia, companyes d'escola, amigues antigues recuperades gràcies a la xarxa, amigues noves fetes gràcies a la xarxa, veïns i veïnes del barri, amigues i amics del món blogaire i poètic, del món literari en general, amics de CERHISEC, el grup d'història del barri, i de les Tertúlies del Grup 99 i segur que em deixo moltes més referències...

La propera, a la Casa Orlandai, a Sarrià, el 2 de febrer, a la Sala Foix. I precisament recordo que el meu primer llibre publicat anava encapçalat amb un sonet de Foix, d'on vaig treure el títol de la novel·la... Casualitat???


Saber narrar en llenguatge vigorós

Deler i desig, i plers, i, sens esforç,
Rimar bells mots amb el ritme dels cors
Amants o folls; i, gens fantasiós

- Oh, dolç fallir! -, coronar de lluors
Éssers de carn, tot oblidant els morts
I l'ombra llur, reial, i d'un bell tors
Reprendre el tot vital i rigorós.

Saber sofrir sense llanguir i amar
Sense esperar, i, essent, ardit, del segle,
Témer i l'enuig i al nàufrag dar la mà;

Viure l'instant i obrir els ulls al demà,
Del clar i l'obscur seguir normes i regla
I, enmig d'orats i savis, raonar.
14 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

enhorabona! veig que i havia molta gent, lo qual no és fàcil, sobretot si molts són tan mandrosos com jo. M'hauré de conjurar per venir a Sarrià el 2 de febrer.

Júlia ha dit...

Em temo que les properes seran menys 'multitudinàries', però, vaja, espero que vagin bé. Aquesta era la més 'alogrande' he, he.

Jesús M. Tibau ha dit...

molta sort, i si et ve de gust incloure el llibre en un dels propers lots que ofereixo com a premi als jocs literaris, tu mateixa

Júlia ha dit...

D'acord, Jesús, ja el pots apuntar.

Marta ha dit...

Felicitats Júlia! ha de fer il·lusió quan hi ha tanta gent. M'apunto el dia 2 a Orlandai. Sóc usuaria d'aquest Centre, a veure si ens veiem.

Deric ha dit...

Estas llençada!!!

Júlia ha dit...

Molt bé, Marta, a veure si ens veiem, doncs!!!!

Júlia ha dit...

Més aviat 'llançada', Deric, he, he.


http://paterols.blogspot.com/2010/05/precisio-lexica-llancarllencar.html

Ramon ha dit...

Enhorabona!

Salvador Macip ha dit...

Tot un èxit, felicitats! Sort amb la següent!

GLÒRIA ha dit...

Júlia,
Que l'èxit et segueixi acompanyant!

Júlia ha dit...

Gràcies, Ramon, SM i Glòria!

No sé si això és ben bé 'èxit', de moment 'èxit modest i proper'.

montse ha dit...

Llegeixo sovint el teu bloc i m'agrada, també he recomanat el teu llibre.
Gràcies per tot i endavant.

Júlia ha dit...

Gràcies, MOntse, jo m'haig de refiar del boca-orella i de les recomanacions que la gent fa als blogs, crec que és un molt bon llibre, per altra banda.