27.9.22

PRESENTACIÓ DEL NOU LLIBRE: LA MERIENDA, DIMARTS, 4 D'OCTUBRE




La fama és vapor;
la popularitat, un accident;
l'única certesa terrenal és l'oblit.

Mark Twain

He publicat una nova novel·la, la primera, i sense que sigui un precedent, en castellà. La presentació serà el proper dimarts, a les set del vespre, a la llibreria La Memòria, de la Plaça de la Vila de Gràcia, 19, una llibreria que potser ja coneixeu. 

La novel·la es pot demanar directament a l'editorial Stonberg, per telèfon o per email, a la web hi podeu trobar més informació i llegir-ne un breu fragment. També es pot encarregar a Amazon. O anar a la llibreria NITUS, del Poble-sec, Blai, 6, on sempre podreu trobar els meus llibres. 


http://www.stonbergeditorial.com

Telèfon: 933 175 412

stonberg@stonbergeditorial.com

http://www.papererianitus.com/

https://www.stonbergeditorial.com/product-page/la-merienda-j%C3%BAlia-costa


La novel·la incideix en el tema de la televisió i la popularitat efímera. Un canal de televisió emet, per la tarda, en directe, un talk show centrat en una situació dramàtica o conflictiva, amb tres participants cada dia, persones que han estat protagonistes o testimonis de situacions relacionades amb el tema triat. 

Per a una de les sessions s'ha optat per la trista situació de la prostitució humil o miserable, durant la postguerra, allò que de forma grollera i ofensiva es va qualificar durant anys de putes barates. Tres dones grans han estat seleccionades per a explicar la seva vida i la seva experiència. El programa el presenta i dirigeix Mariví Cantavieja, una periodista atractiva, ambiciosa, emprenedora i de bona casa, una pija,  amant d'una vella glòria de la ràdio i de la televisió del passat, Juanjo Badia, molt més gran que no pas ella però encara amb carisma i contactes a tot arreu.

En una Barcelona en transformació constant, en la qual alternen la pobresa i l'ambició, la fatxenderia i el disseny, a l'era Obama, patint ja efectes de la crisi econòmica, amb dificultats per trobar feina, fins i tot per part dels joves amb titolació universitària i una bona preparació, un conjunt de persones, de generacions i orígens diferents, entrecreuaran les seves vides a l'entorn d'aquest programa de gran audiència, situat en el límit subtil entre la televisió escombraries i les produccions amb aspiracions vagament culturals.

En clau irònica, més enllà dels tòpics i del llenguatge políticament correcte, la pintoresca i diversa societat urbana mostrarà les seves grandeses i les seves misèrries, la seva fragilitat i la seva hipocrecsia. I es constatarà la gran dificultat per a la permeabilitat social quan no es tenen diners ni es pertany a les elits de sempre.

La Merienda, un d'aquests berenars televisius devotament seguits per molta gent, dones la gran majoria, acabarà de forma sobtada, amb un escàndol imprevisible. Però tot passa, les persones afectades superaran els problemes i la vida seguirà, com sempre, malgrat tot, ja que la fama i l'èxit estan destinats, més aviat o més tard, a l'oblit. Amb els seus defectes i les seves virtuts, cadascú a la seva manera, els protagonistes d'aquesta història coral acabaran per desvetllar-nos, en el seu conjunt, una nostàlgica tendresa existencial. 

M'han dit en alguna ocasió que gairebé sempre intento que els meus personages, fins i tot els més lamentables, tinguin una sortida i una oportunitat. Potser és així, no hi puc fer més. Els agafo carinyo.


EN TOT CAS, PER PARLAR DEL LLIBRE I PODER-NOS RETROBAR, US ESPERO EL PROPER DIMARTS, 4 D'OCTUBRE, A LES SET DEL VESPRE, A GRÀCIA!!!!

9 comentaris:

Júlia ha dit...

El proper dimars, 4 d'octubre

Francesc Puigcarbó ha dit...

Que vagi bé la presentació. Ja m'he apuntat el teléfon de l'editorial.

Salut.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Un tema molt interessant, Júlia. Molta sort amb aquesta novel·la!

Júlia ha dit...

a veure si t'agrada, Francesc

Júlia ha dit...

Gràcies, Teresa, tinc poca fe en la sort però sempre fa il·lusió veure un llibre teu en paper.

Tot Barcelona ha dit...

Conozco la editorial. Soy más del papel que del digital.
La tengo presente.
Suerte y que todo vaya como deseas¡
salut

Anònim ha dit...

Tinc ganes de retrobar-nos.
Per cert, a quin lloc i hora és la presentació?

Júlia ha dit...

Dde momento está en papel.

Júlia ha dit...

Anònim, qui ets?Serà a les set del vespre, a la llibreria La Memòria de la Plaça de la Vila de Gràcia, dimarts, dia 4, ho posa al text, de tota manera aviat penjaré la invitació 'oficial'.